Do góry

Dania główne Przepis na:

Eskalopki w sosie wlasnym

Eskalopki w sosie wlasnym

Autor:

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 3

Dodano:

Odsłon: 6860

Dla smakoszy:)!!!

Składniki

  • 4 piersi z kurczaka lub indyka
  • 2 cebule
  • 8 Swiezych pieczarek
  • 2 Lyzki smietany 30-stki
  • 1 lyzka oliwy z oliwek
  • Szczypta wegety
  • szczypta soli i pieprzu
  • Szczypta suszonego czosnku
  • 2 Lyzki poszatkowanej pietruszki
  • 4 Bagietki lub chrupice buleczki
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. W glebokiej patelni do rozgrzanego oleju dodajemy oliwe z oliwek, podsmazamy cebule z pieczarkami az sie zarumieni. Pokrojone(lub w calosci) piersi z kurczaka doprawiamy: wegeta pieprzem sola i czosnkiem,poczym podsmazamy. Nastepnie dodajemy pietruszke i smietane -mieszamy i danie gotowe. Smacznego :)!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń