Do góry

Dania główne Przepis na:

Eskalopki z mozzarellą

Eskalopki z mozzarellą

Autor:

Przepisów i artykułów: 15 Ocena: 332

Dodano:

Odsłon: 21354

Wariacja nt. piersi...

Składniki

  • Filety kurczaka (nieduże), 4-6 szt.
  • mozzarella, 50g
  • Bułka tarta, 1 szklanka
  • Otarta skórka cytryny, 1 łyżka
  • kolendra świeża, posiekana, 2 łyżki
  • jajka, 2 szt.
  • sól, 1 łyżeczka
  • pieprz mielony, 1 łyżeczka
  • Papryka słodka, 1/2 łyżeczki
  • olej, do smażenia
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Bułkę tartą wymieszać z kolendrą, skórką cytryny, mocno rozdrobnioną mozzarellą, doprawić solą, pieprzem, papryką, dokładnie wymieszać. Umyte i wysuszone, ew. lekko rozbite filety maczać w roztrzepanym jajku, następnie w przygotowanej mieszance, mocno dociskając.

  2. Na teflonowej patelni, na średnim ogniu rozgrzać olej, smażyć eskalopki 4-5 minut z każdej strony na złoty kolor (w zależności od wielkości filetów). Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

konia 15 maja 2011 Awietne i bardzo apetyczne te eskalopki , do wyprobowania - koniecznie:)

20 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

konia 15 maja 2011 Swietne i bardzo apetyczne te eskalopki , do wyprobowania - koniecznie:)

20 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń