Do góry

Dania główne Przepis na:

Fårikål,czyli baranina w kapuscie

Frikl,czyli baranina w kapuscie

Autor: Agunkaa

Przepisów i artykułów: 51 Ocena: 955

Dodano: 13.10.2010

Odsłon: 14625

To danie serwuje sie tylko jesienia,jest najwiekszy uboj baranow, to tradycja Norweska wszyscy to jedza,jest pyszne.

Składniki

  • baranina w kawalkach, 2kg
  • Kapusta, 1
  • sol,piepz,woda
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. kapuste pokroj w dosc duze kawakki.

  2. mieso umyj i osusz.

  3. w duzym garczku ukladaj kapuste,mieso i tak do wyczerpania skladnikow

  4. podlej woda nie duzo,posol,popieprz,mozna dodac ziele angielskie

  5. gotowac okolo 3-4 godz na bardzo malym ogniu,podawac z ziemniakami z wody

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

annawk 08 listopada 2010 rzeczywiście - danie wyśmienite, proste składniki dały świetny smak ( a barninę to rzeczywiście tylko od "chłopa" można w tym dziwnym kraju zdobyć)

7 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kuchcik2 26 października 2010 Doskonałe połączenie, kłopot w Polsce z baraniną (nie rozumiem dlaczego, skoro tyle wypasa się baranów). Może to mięso jest eksportowane, a nic nie trafia na krajowy rynek. W każdym razie kombinacja z kapustą doskonała. Dziękujemy.

6 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

annawk 13 października 2010 Napewno zrobię , niech no tylko dorwę baraninę

6 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń