Do góry

Przekąski Przepis na:

falafel

falafel

Autor:

Przepisów i artykułów: 50 Ocena: 486

Dodano:

Odsłon: 11441

male wegetarianskie aromatyczne kotleciki

Składniki

  • 400g cieciorki
  • 1 cebula(drobno pokrojona)
  • 2 zabki czosnku
  • 2 lyzeczki mielonego cuminu
  • 1 lyzeczka mielonej koledry
  • 1 lyzeczka slodkiej papryki(mozna dodac pikantnej)
  • 1/2 lyzeczki proszku do pieczenia
  • 3 lyzki drobno pokrojonej pietruszki i miety
  • 3-4 lyzki maki
  • sos:3 lyzki pasty sezamowej Tahini,3 zabki czosnku,5 lyzek wody,2 lyzki soku z cytryny,sol
> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. cieciorke moczymy przez 24h ,czesto zmieniajac wode

  2. wszystkie skladniki mielimy w mikserze na gladka mase tak, aby byly widoczne male kawaleczki cieciorki, na koniec dodajemy make i lepimy malenkie kotleciki(mozna tez dodac jajko, beda pulchniejsze),smazymy w glebokim tluszczu na rumiany kolor

  3. wszystkie skladniki sosu dokladnie zmielic w mikserze,jezeli jest zbyt gesty dodac odrobine wody

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

TheCrow 10 sierpnia 2011 Zwracasz innym uwagę o brak posługiwania się poprawną polszczyzną a sama sie takową nie posługujesz..

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

szynszylka 06 maja 2011 falafele z hummusem :) mmmmmmm :) przypominają mi się wakacje :)
już wiem co w niedziele będzie na obiad :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń