Do góry

Desery Przepis na:

Fale Dunaju

Fale Dunaju

Autor:

Przepisów i artykułów: 20 Ocena: 193

Dodano:

Odsłon: 17838

Jest kilka przepisów na smakerze na "FALE DUNAJU"Akurat zrobiłam i podaje swój ;)

Składniki

1-2 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Masło cukier i żółtka utrzeć.Wsypać mąkęz proszkiem i dalej ucierać,dodając mleko.Ciasto podzielić na 2 części.Z białek ubić pianę,do jednej części dodać 2/3 piany i delikatnie wymieszać łyżką.Do drugiej części wsypać kakao i resztę piany,również delikatnie wymieszać.

  2. Do foremki wlać ciasto jasne.Na jasne wylać delikatnie ciasto ciemne.Pokrojone jabłka na mniejsze ćwiartki układać na cieście.Piec około 40 min w 180st C.

  3. Na mleku ugotować budyń.Masło utrzeć z cukrem i stopniowo dodawać budyń.Dodać olejek waniliowy.Masę wyłożyć na zimne ciasto.

  4. Na polewe wszystkie składniki zagotowujemy na małym ogniu .Wystudzoną wylewamy na krem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

bozena58 22 lutego 2012 Fale dunaju robię z truskawkami, ale Twój przepis na fale z jabłkami, też mi się bardzo podoba.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

goramarcina1 19 lutego 2012 Cudne te fale ,jak zwykle dodaję do ulubionych. Masz dar do takich pyszności.Pozdrawiam.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń