Do góry

Dania główne Przepis na:

Farfalle "Zielono Mi" z orzechami włoskimi

Przepis dnia 2012-05-16
Farfalle Zielono Mi z orzechami włoskimi

Autor: Kaatarinaa

Przepisów i artykułów: 24 Ocena: 194

Dodano: 13.05.2012

Odsłon: 2889

Makaronowe danie z wykorzystaniem zdrowych orzechów włoskich.

Składniki

1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Makaron gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie. Na rozgrzanej oliwie z oliwek podsmażamy kurczaka przyprawionego solą i świeżo zmielonym pieprzem. Następnie dodajemy pokrojony seler naciowy, por i całość dusimy, aż warzywa i kurczak będą miękkie.

  2. Dodajemy pesto ze słoiczka i wlewamy jogurt naturalny. Całość doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem według uznania. Sosu nie gotujemy, tylko podgrzewamy.

  3. Wykładamy makaron na talerz wraz z sosem i posypujemy orzechami włoskimi. Orzechy można wcześniej lekko uprażyć na patelni. Zamiast orzechów można również użyć łuskanych ziaren słonecznika.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń