Do góry

Dania główne Przepis na:

Farfalle rosso

Przepis dnia 2011-11-28
Farfalle rosso

Autor:

Przepisów i artykułów: 236 Ocena: 6207

Dodano:

Odsłon: 21814

Danie w bardzo włoskim klimacie.

Składniki

1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Na gorącą oliwę wrzuciłam paprykę czerwoną pokrojoną w kosteczkę. Podsmażyłam ok. 2 minuty i dodałam posiekaną cebulę. Kiedy cebula się zeszkliła dodałam 2 pomidory pokrojone w kostkę, 3 sprasowane ząbki czosnku, sól, pieprz. Dusiłam ok. 15 minut pod przykryciem. Po tym czasie dodałam 100g gorgonzoli. Dusiłam jeszcze chwilę, aby ser się rozpuścił i dokładnie wymieszałam. Podałam z makaronem farfalle.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń