Do góry

Dania główne Przepis na:

Farfalle z smażoną kapustą, mięsem – szybkie łazanki

Farfalle z smażoną kapustą, mięsem – szybkie łazanki

Autor:

Przepisów i artykułów: 34 Ocena: 288

Dodano:

Odsłon: 476

Czasem nie macie pomysłu co z mięsem, po gotowanym rosole przygotować, a tak naprawdę, nie trzeba główkować…. Cebule na patelni szklimy, szatkowaną kapustę na niej smażymy, mięsa dodajemy, w tym czasie ulubiony makaron gotujemy. Wszystko razem mieszamy, kozieradką, pieprzem doprawiamy, szczypiorkiem posypujemy i już farfalLOVE łazanki po mojemu jemy.

Składniki

  • 300 g makaronu farfalle,
  • 3 garście poszatkowanej kapusty (1/2 małej młodej kapusty),
  • 4-5 łyżek oleju rzepakowego,
  • ok. 150 g gotowanego mięsa drobiowego (indyk, kurczak),
  • sól do smaku,
  • ½ łyżeczki cukru,
  • pieprz czarny do smaku,
  • 1 łyżeczka kozieradki,
  • pęczek szczypiorku.
3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Cebulę kroimy w kostkę, mięso na mniejsze kawałki.

    Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie na al dente, odcedzamy.

    Na patelni rozgrzewamy olej, szklimy na nim cebulę z dodatkiem soli i cukru.
    Dodajemy kapustę i całość przesmażamy. Przykrywamy pokrywą i kilka min dusimy, od czasu do czasu mieszamy.
    Kiedy kapusta będzie al dente wysmażamy ją często mieszając, tak aby odparowała z niej woda.
    Dodajemy mięso, smażymy.

  2. Makaron mieszamy z wysmażoną kapustą z mięsem, doprawiamy kozieradką, pieprzem, ewentualnie solą.

    Farfalle podajemy z posiekanym szczypiorkiem.
    Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń