Do góry

Dania główne Przepis na:

Farfalle ze szpinakiem plus filmik

Farfalle ze szpinakiem plus filmik

Autor:

Przepisów i artykułów: 236 Ocena: 6203

Dodano:

Odsłon: 16755

Dla miłośników szpinaku. I nie tylko...

Składniki

1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Na 2-3 łyżki gorącego masła wrzuciłam posiekaną cebulę. Kiedy się zeszkliła dodałam 2/3 opakowania szpinaku. Ja kupuję szpinak w kulkach - łatwiej podzielić opakowanie na kilka porcji. Osoliłam i co jakiś czas mieszałam, aby szpinak równomiernie się odmrażał. Kiedy był już niemal papką, dodałam 4 ząbki czosnku i smażyłam ok 5 minut. Po tym czasie wyłączyłam gaz pod patelnią i dodałam śmietanę - 3 łyżki.

    Podałam z makaronem farfalle.
    A oto mój filmik pokazujący przygotowanie szpinaku.

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (10)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

kamasutra 24 października 2011 Super przepis, robiłam tylko zamiast śmietany dodałam twarogu.Bardzo mi to danie smakuje i można go szybko przygotować!

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

katarina9944 10 lutego 2011 szpinak i makaron... mmmm, za sam kolor dałabym się pokroić!!! uwielbiam !!!

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Annett043 08 lutego 2011 Bardzo proste i pyszne danie. Dziękuję za przepis.

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

taura 16 stycznia 2011 Droga elimo; przeczytaj dokładnie przepis: piszę, że osoliłam :) A pieprzu nie dodaję, bo nie lubie go w szpinaku :)

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

elima 15 stycznia 2011 Jeszcze sól i pieprz!! Bo szpinak bez soli to tak chyba nie bardzo:)
Danie rewelacja, gorąco polecam. Ja robię też wersję z naleśnikami. Później w jajko, bułkę tartą i wychodzą pyszne krokieciki:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

taura 08 grudnia 2010 Droga megi72, nie słyszałam o zasadzie oddzielania cebuli od czosnku, a do szpinaku zawsze dodajemy jakiś nabiał. I jak najbardziej może to być śmietana. Abstrahując od zasad, które wyznajesz: danie wyszło pyszne!!!

5 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

megi72 08 grudnia 2010 a wiec kilka poprawek ,jak dajemy cebule to nie czosnek , do szpinaku nie dodaje sie smietany a zwlaszcza jesli ma to byc z makaronem

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Homer 07 grudnia 2010 i dla miłośników kuchni włoskiej :) prosto, smacznie i włosko :)

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

irma 07 grudnia 2010 To danie wygląda wspaniale i myślę, że również tak smakuje.

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

aktorod 07 grudnia 2010 pychotka, uwielbiam tak przyrządzony szpinak

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń