Do góry

Dania główne Przepis na:

Farsz na pierogi z soczewicy

Farsz na pierogi z soczewicy

Autor:

Przepisów i artykułów: 22 Ocena: 89

Dodano:

Odsłon: 3908

Danie wegetariańskie. Ciasto na pierogi proponuję wykonać wg własnego pomysłu.

Składniki

3-4 os. > 60 min średnie tanie

Przygotowanie

  1. Zagotować wodę z bulionem i czosnkiem, następnie wsypać soczewicę i gotować aż będzie miękka.
    Przecedzić i zostawić trochę wywaru.
    Ostudzić soczewicę i zimną zmielić w maszynce do mięsa.

  2. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić cebulę i zeszklić ją.
    Cebulę posypać mąką i zrobić zasmażkę - złoty kolor.
    Zasmażkę ostudzić.

  3. Do zmielonej soczewicy dodać ostudzoną zasmażkę i przyprawy.
    Jeśli farsz jest za suchy - dodać wywar.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Maudie 16 stycznia Super farszyk :) Bardzo lubię soczewicę :)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

fafiatko 16 stycznia dokładnie takie robiła moja babcia :)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń