Do góry

Desery Przepis na:

Farsz z bobu do papryki

Farsz z bobu do papryki

Autor:

Przepisów i artykułów: 2250 Ocena: 19063

Dodano:

Odsłon: 1

Sprawdzony przepis na "Farsz z bobu do papryki"

Składniki

  • 4 czerwone papryki
  • 2 szklanki ugotowanego i obranego bobu
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • 2 ugotowane marchewki
  • 15 dag kiełbasy
  • 5 dag sera żółtego
  • duża cebula
  • sól
  • pieprz
  • zioła prowansalskie
  • 2 łyżki pokrojonej natki
  • 4 łyżki śmietany 18-proc
  • olej
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Bób i jedną marchewkę utrzyj lub zmiksuj. Drugą marchewkę, jajka i ser żółty pokrój w kostkę. Kiełbasę i obraną cebulę pokrój w drobną kostkę, usmaż osobno na rozgrzanym oleju.

  2. Do roztartego bobu dodaj jajka, marchewkę, ser żółty, usmażoną kiełbaskę i cebulę, śmietanę i natkę, wymieszaj, przypraw do smaku.

  3. Papryki umyj, odetnij wierzchy, oczyść z gniazd nasiennych. Ciasno napełnij farszem, przykryj odciętymi wierzchami. Ułóż w naczyniu żaroodpornym. Piecz ok. 35 minut w temp. 200°C.

  4. Przepis przysłała Agata Brzana z Iwonicza.

    Źródło: Chwila dla Ciebie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń