Do góry

Dodatki Przepis na:

Farsz z pieczarek.

Farsz z pieczarek.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1348 Ocena: 16526

Dodano:

Odsłon: 3424

Idealny farsz, który można wykorzystać do pasztecików, krokietów, pierogów, uszek i kotletów mielonych.

Składniki

  • pieczarki 60 dag
  • cebula 3 szt.
  • Natka pietruszki
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • olej 3 łyżki
> 6 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Umyte pieczarki trzemy na wiórki, cebulę kroimy w kostkę.

  2. Na rozgrzaną patelnię wlewamy olej i dodajemy posoloną cebulę. Cebulę smażymy do ładnego jej zeszklenia.

  3. Dodajemy starte na wiórki pieczarki, natkę pietruszki, doprawiamy pieprzem do smaku i smażymy na małym ogniu pod przykryciem.

  4. Gdy pieczarki puszczą sok i będą już podduszone to dalsze smażenie będzie w celu odparowania soków z pieczarek i cebuli. Farsz powinien być w miarę suchy.

    Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń