Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Troszkę poczytaliśmy na temat fasoli adzuki. Daria Łdocha świetnie rozpisuje się na jej temat. Fasola wzmacnia funkcje nerek. Posiada silne właściwości odtruwające. Stosowana jest do usuwania nadmiernej wilgotności w organizmie. Wywar z gotowanej fasoli, 100 ml dziennie, stanowi idealny środek na zapalenie nerek.
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 378
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 424
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 786
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 378
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 424
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 786
Składniki
Fasolę moczymy przez 12 godzin. Odsączamy. Przez godzinę (w proporcji 1:5- jedna część fasoli, 5 części wody) gotujemy, wywar zlewamy, fasolę ponownie zalewamy i gotujemy do jej miękkości. Odsączamy. Na rozgrzany olej wrzucamy posiekany czosnek i cebulę. Po chwili dodajemy pokrojoną w większe kawałki, paprykę. Dokładnie mieszamy i dusimy pod przykryciem przez 10 min. Dodajemy przecier pomidorowy (passata) i przyprawy. Chwilę gotujemy, zestawiamy z ognia i lekko studzimy. Benderem miksujemy sos (nie na gładką papkę, raczej w kilku miejscach przez chwilę, tak by były większe kawałki). Do sosu dodajemy fasolę, pokrojone frankfurterki i podgrzewamy, cały czas mieszając. Podajemy z posiekaną natką pietruszki.