Do góry

Przekąski Przepis na:

Fasola szparagowa z kiełbasą

Fasola  szparagowa z kiełbasą

Autor:

Przepisów i artykułów: 504 Ocena: 4253

Dodano:

Odsłon: 217

Szybka potrawa na kolacje, fasolka w połączeniu z kiełbasą z dodatkiem pysznego sosu.

Składniki

  • ½ kg fasolki szparagowej
  • ½ kg kiełbasy podwawelskiej
  • 2 łyżki maki pszennej
  • Koncentrat pomidorowy
  • Papryka ostra
  • Sól
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. 1. Obcinamy końcówki z fasolki i kroimy na mniejsze kawałki, gotujemy w osolonej wodzie.

  2. 2. Kiełbasę kroimy w kostkę i przesmażamy na rozgrzanym oleju.

  3. 3. Następnie dodajemy do fasolki, gotujemy do chwili kiedy fasolką będzie miękka.

  4. 4. Dokładamy koncentrat pomidorowy.

  5. 5. Doprawiamy papryką

  6. 6. Mąkę wsypujemy do naczynia.

  7. 7.Dolewamy odrobinę wody i mieszamy żeby nie powstały nam grudki.

  8. 8. Hartujemy sosem z fasolki i wlewamy do sosu.

  9. 9. Fasola gotowa.


  10. 10. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń