Do góry

Dania główne Przepis na:

Fasola w paprykowo pomidorowym sosie

Fasola w paprykowo pomidorowym sosie

Autor:

Przepisów i artykułów: 129 Ocena: 2278

Dodano:

Odsłon: 730

Wykonanie mojego męża :) Polecam bo jest Mega pyszne te danie :)

Składniki

  • 250g fasoli czerwonej z puszki
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 cebula
  • 2 papryki czerwone
  • 1 mała puszka przecieru pomidorowego
  • 1 puszka pomidorów krojonych
  • olej rzepakowy do smażenia
  • 3 pętka wędzonej kiełbasy
  • ½ łyżeczki słodkiej papryki
  • ½ łyżeczki ostrej papryki
  • ½ łyżeczki wędzonej mielonej papryki
  • natka pietruszki
  • sól, pieprz
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie


  1. Na rozgrzany olej wrzucamy pokrojoną kiełbasę i podsmażamy do zrumienienia następnie posiekany czosnek i cebulę. Po chwili dodajemy pokrojoną w większe kawałki paprykę. Dokładnie mieszamy i dusimy pod przykryciem przez 10 min.

    Dodajemy przecier pomidorowy, pomidory z puszki i przyprawy. Chwilę gotujemy. Następnie do sosu dodajemy fasolę z puszki i chwilę gotujemy, cały czas mieszając.

    Na koniec posypujemy posiekaną natką pietruszki. Ja podałem z ryżem ale równie dobrze smakuje do pieczywa.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

renka 05 marca 2016 Lubię fasolę i wszystkie dodatki potrzebne do przyrządzenia mnie na pewno by bardzo smakowało :) Odpowiedzi: 1 ▼

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń