Do góry

Dania główne Przepis na:

Fasola w sosie pomidorowym

Fasola w sosie pomidorowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 253 Ocena: 3314

Dodano:

Odsłon: 579

smaczna i sycąca potrawa

Składniki

  • biała duża fasola 1 szk
  • marchew 1 szt
  • cebula 1 szt
  • czosnek 2 ząbki
  • papryka czerwona i szt
  • seler kawałek
  • koncentrat pomidorowy 2 łyżki
  • olej
  • sól, pieprz, jarzynka, sos sojowy, cząber, majeranek
3-4 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. 1. fasolę wypłukać, zalać na noc zimna wodą, następnie dodać posiekaną cebulę i czosnek, gotować, kiedy fasola zmięknie, dodać pokrojona w plastry marchew i starty na tarce o grubych oczkach seler, dodać sos sojowy, sól i jarzynkę, dalej gotować,
    2. paprykę pokroić w kostkę, dodać do fasoli, kiedy będzie już prawie miękka, dodać też koncentrat, zagotować, dodać cząber i majeranek, doprawić pieprzem,



    smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń