Do góry

Dania główne Przepis na:

Fasola w sosie pomidorowym z parówkami

Fasola w sosie pomidorowym z parówkami

Autor: Kawa-z-mlekiem

Przepisów i artykułów: 29 Ocena: 139

Dodano: 15.06.2018

Odsłon: 164

Proponuję dziś przepis na obiad w pół godziny, prosty, szybki i smaczny, dostępny w wersji wegetariańskiej - gdy parówki zastąpimy sojowymi; a nawet wegańskiej - gdy mleko zastąpimy roślinnym. Serdecznie polecam. Proporcje są dla trzech osób.

Składniki

  • 2 puszki białej fasoli (po 400 g)
  • 5 parówek
  • 1 cebula
  • 500 ml passaty pomidorowej
  • ok. pół szklanki mleka
  • sól, pieprz, majeranek, pół łyżeczki cukru
  • oliwa
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Cebulę kroimy w kosteczkę.

  2. Parówki kroimy w plasterki.

  3. Parówki podsmażamy na oliwie, następnie dodajemy do nich cebulkę i jeszcze chwilę razem smażymy.

  4. Następnie wlewamy passatę pomidorową, mieszamy i chwilę wszystko dusimy.

  5. Następnie wlewamy mleko. Mieszamy, chwilkę gotujemy.

  6. Następnie dodajemy odsączoną fasolę z puszki. Mieszamy. Solimy, pieprzymy, mieszamy. Próbujemy, może jeszcze trzeba dosypać soli, pół łyżeczki cukru też trzeba dodać. Chwilę powinno się wszystko lekko pogotować. Na końcu dosypujemy sporo majeranku, mieszamy i gotowe. Smacznego :-)

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń