Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Fasola z suszonymi śliwkami"
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 60
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 161
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 211
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 406
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 60
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 161
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 211
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 406
Składniki
Fasolę musimy przepłukać i namoczyć (przez co najmniej 6 godzin, a jeszcze lepiej przez cały dzień przed gotowaniem). Solimy i gotujemy niemal do miękkości (w wodzie z moczenia).
Śliwki płuczemy, moczymy (przez co najmniej pół godziny). Dorzucamy do fasoli (jeśli są to „kalifornijki”, to dodajemy je dosłownie w ostatniej chwili).
Z masła i mąki robimy zasmażkę, rozprowadzamy odrobiną płynu z fasoli. Dodajemy do ugotowanej potrawy.
Czas przygotowania: 60 minut 90 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień