Do góry

Zupy Przepis na:

Fasolka

Fasolka

Autor: marysia11082

Przepisów i artykułów: 80 Ocena: 1032

Dodano: 16.01.2012

Odsłon: 2959

POŻYWNA ,ZUPKA "A-LA FASOLKA PO BRETOŃSKU"

Składniki

  • FASOLA /SREDNI JAŚ/, 30 DAG
  • MARCHEWKA,PIETRUSZKA,KAWAŁEK SELERA, PO 1 SZT.
  • cebula duża, 1 SZT.
  • Boczek wędzony, 20 DAG.
  • kiełbasa cienka, 2 SZT.
  • KONCENTRAT POMIDOROWY /MAŁY/, 1 SZT.
  • mąka, 2 DUŻE ŁYŻKI
  • śmietana, 1 MAŁA
  • SÓL,PIEPRZ.PAPRYKA W PROSZKU,, DO SMAKU
  • majeranek, 1 ŁYŻKA
5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. FASOLĘ NAMOCZYĆ DZIEŃ WCZEŚNIEJ,UGOTOWAĆ W WODZIE W KTÓREJ SIĘ MOCZYŁA

  2. NA PATELNI STOPIĆ DROBNIUTKO POKROJONY BOCZEK,DODAĆ POKROJONĄ W KOSTKĘ CEBULĘ I KIEŁBASĘ WRZUCIĆ DO GOTUJĄCEJ SIĘ FASOLI POGOTOWAĆ SPRAWDZAJĄC CZY FASOLA JEST JUŻ DOSTATECZNIE MIĘKKA /JEŻELI NIE TO POGOTOWAĆ DO MIĘKKOŚCI/

  3. W KUBKU ROZBEŁTAĆ MĄKĘ W ZIMNEJ WODZIE /OK.1/2 SZKL./I ŚMIETANĘ WLAĆ DO FASOLI,DODAĆ KONCENTRAT POMIDOROWY ,PRZYPRAWIĆ SOLĄ,PIEPRZEM,PAPRYKĄ I TYM CO LUBIMY.

  4. JEŻELI WYCHODZI MI ZA RZADKA DODAJĘ 2-3 ZIEMNIAKI UGOTOWANE I STARTE NA TARCE.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń