Do góry

Zupy Przepis na:

Fasolka aglio e olio

Zupy

Autor: taura

Przepisów i artykułów: 233 Ocena: 4315

Dodano: 05.07.2012

Odsłon: 17612

Ten sposób przyrządzenia zielonej fasolki poznałam w Maroku. Smakowała wyśmienicie, więc postanowiłam zrobić ją, kiedy tylko zobaczyłam taką fasolkę w mojej "vege-budzie".

Składniki

1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Fasolkę ugotowałam w osolonej wodzie do miękkości, odcedziłam i przełożyłam do miski. Polałam oliwą w takiej ilości, aby w miarę możliwości każdy strączek był choć trochę w oliwie. W to wycisnęłam 3 ząbki czosnku i dokładnie wymieszałam.

  2. Pzrepis jest aż do bólu prosty, ale postanowiłam się nim podzielić, bo taka fasolka naprawdę świetnie smakuje.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Annuar 06 lipca 2012 Oj, a ja właśnie jutro miałam robić fasolkę jako surówkę do obiadu, tradycyjną z bułką tartą, ale teraz wiem, że skorzystam z Twojego przepisu :)

12 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Kurka_domowa 05 lipca 2012 Fasolkę uwielbiam, a takiej jeszcze nie jadłam, więc zabieram przepis do ulubionych :)

12 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Ewcik 05 lipca 2012 A we wloszech dodale sie troszke koncentatu pomidorowego.I wlasnie dzisiaj mialam na obiad! Intuicja?!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Afrulu 05 lipca 2012 Tak samo przyrządza się ją w Grecji tylko dodaje się jeszcze trochę soku z cytryny...pychotka :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń