Do góry

Przekąski Przepis na:

fasolka na żeberkach

fasolka na żeberkach

Autor:

Przepisów i artykułów: 151 Ocena: 3781

Dodano:

Odsłon: 5044

pyszna zupka

Składniki

  • 40 dag żeberek
  • 4 marchewki
  • 2 pietruszki
  • liść selera
  • Natka pietruszki
  • natka koperku
  • 0,5 kg fasoli
  • 4 ziemniaki
  • 2 łyżki śmietany 30%
  • 2 łyżki mąki
  • wegeta, sól
  • pieprz, ziele angielskie, liście laurowe
> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. żeberka umyć i zalać wodą, gotować 15 minut, wsypać młodą fasolę i drobno pokrojoną marchewkę i pietruszkę, ziele angielskie i liście laurowe- gotować na wolnym ogniu , jak fasolka będzie w miarę miękka dodać pokrojone ziemniaki i nadal gotować, jak jarzyny będą miękkie rozpuścić śmietanę mąkę i odrobinę wody i wlać do zupy, zagotować , przyprawić do smaku przyprawami,, dodać pokrojoną natkę pietruszki i koperek..

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

irma 23 sierpnia 2010 U mnie też taką zupę bardzo lubimy, ale ja nie dodaje mąki , a na koniec wsypuje majeranek. Pozdrawiam.

16 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń