Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
przy maksimum uczucia można wydobyc świetny smak
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 313
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 403
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 613
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 313
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 403
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 613
Składniki
Wybierz fasolę "jaś" i namocz ją według prawideł wszelkich. Zaleca się zalanie wrzątkiem co rzekomo usuwa późniejsze kłopoty z..... - sprawdziłem i efekt jest mizerny, ale.... może i lepiej. Kup dobrą kiełbasę śląską (4 pętka) i chudy boczek. To naprawdę klucz do dobrego smaku. Cebula razy 3, drobno skrojona, czosnek i masa majeranku + czosnek, chilli i trochę kminu.
Kiedy fasola prawie dojdzie(gotuję ją ze skórkami z boczku i wykrojonymi chrząstkami z boczku) , dodaję usmażony boczek z kiełbasą i cebulą. Pachnie niesamowicie. Następnie dodaję dwa rodzaje przecieru pudliszki (taki sobie upodobałem) - jeden z papryką a drugi tradycyjny. Całość doprawiam przyprawami: papryka ostra, cukier dla zrównoważenia smaku, kmin, kolendra, sól oczywiście i pieprz, liść laurowy jest od początku gotowania. Sól dodaję pod koniec gotowania, ponieważ większość składników jest słona. Dla dopełnienia smaku popełniam też sos sojowy. Smacznego
Odpowiem na szczegółowe pytania. Smakuje dużo lepiej niż wygląda na zdjęciu. hahahah