Do góry

Dania główne Przepis na:

Fasolka po bretońsku

Fasolka po bretońsku

Autor:

Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 215

Dodano:

Odsłon: 3841

Najlepsza jest na drugi dzień :)

Składniki

  • 1 opakowanie fasoli piękny Jaś
  • 2 cebule
  • kiełbasa
  • koncentrat pomidorowy
  • ziele angielskie
  • liść laurowy
  • majeranek
  • sól, pieprz
  • mielona papryka słodka
  • śmietana
  • mąka
5-6 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Fasolę dzień wcześniej zalewamy ciepłą wodą i zostawiamy na noc.
    Następnie gotujemy do miękkości z dodatkiem liścia laurowego i ziela angielskiego.
    Cebulkę kroimy w kostkę, a kiełbasę w krążki, podsmażamy na patelni i dodajemy do gotującej się fasoli.
    Dodajemy koncentrat pomidorowy i chwile gotujemy.
    2 łyżki mąki łączymy z wodą i 2 łyżkami śmietany. Dodajemy do fasolki aby zgęstniała.
    Gotową fasolkę doprawiamy majerankiem, mieloną papryką, solą i pieprzem.
    Gotujemy około 15-20 min.
    Najlepsza jest jak przesiąknie wszystkimi smakami, im dłużej tym lepiej :)
    Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 11 lutego 2014 Uwielbiam taką fasolkę, dawno nie robiłam, dzięki za przypomnienie :)

51 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Jasienka1 11 lutego 2014 Masz racje najlepsza jest na drugi dzien, jak doczeka :))

52 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń