Do góry

Dania główne Przepis na:

Fasolka po bretońsku.

Fasolka po bretońsku.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1003 Ocena: 9802

Dodano:

Odsłon: 3972

Rozgrzewająca, smaczna fasolka po bretońsku.

Składniki

> 6 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Do wrzącej nie solonej wody wrzucamy wcześniej wymytą i wymoczoną fasolę, gotujemy do miękkości (ja fasolę gotuję w dwóch wodach, po zagotowaniu wodę zmieniam na świeżą).

  2. Kiełbasę, boczek i marchew kroimy w kostkę, kostki boczku i kiełbasy smażymy na patelni bez tłuszczu.

  3. Gdy fasola robi się lekko miękka dodajemy listki laurowe, zgnieciony pieprz, paprykę, ziele angielskie, marchew, usmażony boczek i kiełbasę i kopiastą łyżkę domowej kostki rosołowej.

  4. Gotujemy do chwili aż fasola będzie miękka i dodajemy garść majeranku i koncentrat pomidorowy. Gotujemy jeszcze kilka minut próbując smak, w razie potrzeby doprawiamy do smaku.

  5. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

marysia11082 28 grudnia 2016 Pycha,uwielbiam fasolkę,zastanawia mnie tylko czy nie za dużo ziela angielskiego 13 ziarenek??? Odpowiedzi: 3 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń