Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Fasolka po bretońsku"
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 111
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 22
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 111
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 22
Składniki
Fasolę namocz poprzedniego dnia w ciepłej wodzie. Następnie odlej wodę, zalej świeżą i gotuj do miękkości z liśćmi laurowymi oraz zielem angielskim (ok. 45 min).
Wędlinę pokrój i przesmaż na oleju. Dodaj do ugotowanej fasoli. Cebulę posiekaj, zeszklij na oleju, także dodaj do fasoli. Na koniec dołóż pomidory, majeranek, posiekany czosnek, dopraw.
Na patelni rozpuścić masło, dodaj mąkę, mieszając, zrób jasną zasmażkę. Dodaj do fasoli, aby ją zagęścić i mieszając, gotuj jeszcze ok. 15 min. Danie jest najlepsze po paru godzinach. Dobrze smakuje z pieczywem.Źródło: Świat kobiety