Do góry

Dania główne Przepis na:

Fasolka po bretońsku

Fasolka po bretońsku

Autor:

Przepisów i artykułów: 90 Ocena: 2758

Dodano:

Odsłon: 6107

Fasolka po bretońsku

Składniki

5-6 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. - Fasolę wsypać do garnka moczyć w wodzie przez całą noc.

    - Przed gotowaniem wymienić wodę na nową.Gotować w lekko osolonej wodzie z dodatkiem majeranku. ( czas gotowania 1-1,5h).

    - Boczek pokroić w kosteczkę podsmażyć na patelni. Przełożyć do garnka z fasolą

    -podsmażyć cebulę pokrojoną w kosteczkę oraz kiełbasę, którą wcześniej kroimy w kostkę lub paski.

    - przekładamy do garnka. Kiedy fasola zrobi się miększa dodajemy pokrojone pomidory i całość gotujemy jeszcze przez 15 minut.

    - Na koniec doprawiamy solą, pieprzem słodką papryką, tymiankiem oraz koncentratem pomidorowym..

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Akademia 12 kwietnia Mój tata uwielbia to danie! Z resztą ja też.

6 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń