Do góry

Dania główne Przepis na:

Fasolka po bretońsku

Fasolka po bretońsku

Autor:

Przepisów i artykułów: 22 Ocena: 59

Dodano:

Odsłon: 232

Fasolka po bretońsku z boczkiem i kiełbasą.

Składniki

  • ok. 4-5 szklanek ugotowanej białej fasoli
  • 100g boczku
  • 2 średnie kiełbaski
  • 1/2 cebuli
  • 1/2 pomidora
  • koncentrat pomidorowy - 4 łyżeczki
  • ketchup - 3 łyżeczki
  • majeranek, cukier, sos sojowy, pieprz czarny, sól
3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. 1. W woku podsmażyć pokrojony boczek i kiełbasę. Po chwili dodać pokrojoną cebulę i obranego pokrojonego w kostkę pomidora. Podsmażyć do miękkości.

    2. Dodać ugotowaną fasolę, przyprawy oraz koncentrat z ketchupem rozprowadzone w pół filiżanki wody.

    3. Całość dusić przez około 15-20 min. Zdjąć z ognia i pozostawić na co najmniej godzinę do połączenia smaków.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń