Do góry

Przekąski Przepis na:

FASOLKA PO BRETOŃSKU

FASOLKA PO BRETOŃSKU

Autor:

Przepisów i artykułów: 151 Ocena: 3741

Dodano:

Odsłon: 12092

smaczna zupka

Składniki

  • 0,5 kg żeberek
  • 0,5 kg kiełbasy śląskiej
  • 1,5 litry fasolki młodej
  • 1 przcier pomidorowy mały
  • 1 duża cebula
  • margaryna 15 dag
  • 4 łyżki mąki
  • łyżka majranku
  • papryka pikantna w proszku
  • pieprz
  • wegeta
  • maga
  • kostka rosołowa knorr
  • 4 ziela angielskie
  • 4 liście laurowe
> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. wypłukane żeberka dać do garnka, zalać wodą i gotować przez pół godziny, wsypać fasolę , dodać liście i ziele , gotować, w czasie gotowania dodać majranek , kostki rosołowe i pokrojoną w kostkę kiełbase, gdy fasolka już jest miękka wyjąć żeberka oddzielić od kości, pokroić , wsypać do fasolki, dodać przecier, pokroić cebulkę usmażyć ją na margarynine na złoty kolor , do cebulki dodac mąkę i zrobić zasmażkę , gorącą wsypać do fasolki i zagotować. doprawić przyprawami do smaku.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Gazylek 13 sierpnia 2011 właśnie o taką mi chodziło nie tą z puszki

11 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

megs 27 sierpnia 2010 uwielbiam tak przyrzadzona fasolke a ta wyglada naprawde apetycznie:)

11 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Manuela73 27 sierpnia 2010 Chodzi za mną od kilku dni i jutro też sobie zrobię: Narobiła mi Pani smaczka!!!

11 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń