Do góry

Zupy Przepis na:

Fasolka po bretońsku-meksykańsku

Fasolka po bretońsku-meksykańsku

Autor:

Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 7

Dodano:

Odsłon: 1344

Przepis powstał z braku fasoli "Jaś", miałam tylko czerwoną fasolę. Ale wyszło ciekawie i trochę inaczej.

Składniki

5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Fasolę namoczyć i ugotować. Kiełbaskę i boczek pokroić, cebulkę i pora w kostkę - usmażyć, zdjąć z palnika dodać paprykę, przyprawę meksykańską, wymieszać, żeby się przegryzło.

  2. Jak fasola będzie miękka dodać kiełbaskę, przecier, ketchup i gotować jeszcze chwilę, dodać rozmieszany w wodzie sos, posypać majerankiem, doprawić. Danie ma piękny bordowy kolor z fasoli i przecieru. Smakuje oryginalnie.

Twoje notatki do przepisu

Polecane przepisy: spagheti

Zobacz więcej

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń