Do góry

Zupy Przepis na:

fasolka po bretońsku w sosie słodko- kwaśnym

fasolka po bretońsku w sosie słodko- kwaśnym

Autor: ewunia23

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 1

Dodano: 09.09.2010

Odsłon: 1410

SZYBKO FASOLKA PO BRETOŃSKU. iNNY SMAK NIŻ DO TEJ PORY JADŁAŚ/EŚ. SUPER

Składniki

  • CEBULE WIĘKSZE, 2 szt
  • kawałek boczku, ok 0,5 kg
  • 2 LASKI KIEŁBASY TORUŃSKIEJ BĄDŹ ZWYCZAJNEJ
  • SOS SŁODKO KWAŚNY, 1 słoiczek
  • FASOLKa BIAŁa, 2 puszki
  • PRZYPRAWY: MAJERANEK, KURKUMA, PIEPRZ, ZIELE ANGIELSKIE, LIŚĆ LAUROWY, PIEPRZ ZIARNISTY
  • 3 ŁYŻKI MĄKI PRZENNEJ
  • 1 SZKL. WYWARU DROBIOWEGO
  • koncentrat pomidorowy, 1 pomidor
5-6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Usmażyć cebulę wraz z pokrojoną w kostkę kiełbasą i pokrojonym boczkiem na odrobince oleju . Dodać pokrojonego w kostkę pomidora. dodajemy przyprawy jak wyżej w ilości wg uznania ( ja daję 2 liście , kilka ziarenek ziela, pół łyzeczki kurkumy). Przesmażyć wszystko razem.

  2. podgrzać wywar i dodać podsmażoną cebulę wraz z kiełbasą i pomidorem. potem połowę sosu słodko kwaśnego. W drugiej połowie rozprowadzamy mąkę i też dodajemy. Do smaku dodajemy przecier ( ja daję 2 łyzeczki).

  3. na koniec dodajemy fasolkę z puszki gotujemy razem ok 5 min i gotowe

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń