Do góry

Przekąski Przepis na:

Fasolka po grecku

Przepis dnia 2018-09-20
Fasolka po grecku

Autor:

Przepisów i artykułów: 275 Ocena: 4987

Dodano:

Odsłon: 9005

Sezon na fasolkę wciąż trwa!

Składniki

3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Fasolkę umyłam i obcięłam szypułki. Przepołowioną na pół wrzuciłam do garnka z lekko osoloną wodą.

    Gotowałam ją do miękkości- nie ma być jędrna.


    Na patelni podsmażyłam cebulę pokrojoną w grubą kostkę, gdy się zeszkliła dodałam zmiażdżony i pokrojony czosnek.

    Gdy czosnek zacznie pachnieć wlałam sos pomidorowy i dodałam zioła prowansalskie i chili. Całość podsmażałam na małym ogniu- aż cebula całkiem zmiękła. Gdyby sos był zbyt gesty to można dodać odrobinę wody.

  2. Pod koniec do sosu dodałam kostkę mięsną- można dodać bulion zamiast wody- ale niestety nie miałam.

    Potem dodałam fasolkę i mieszałam ją parę minut i wyłączyłam ogień.

    Gotowe! fasolka jest bardzo smaczna, sos dodaje kwaskowości i świetnie się komponuje.

    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (27)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Maudie 25 września Dla mnie sezon na fasolkę może trwać i trwać i trwać.....:)Pycha! Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

basiliana 18 września Pyszny sposób na fasolkę, z sosem pomidorowym na pewno smakuje świetnie. Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

bryssska 18 września Wygląda przepysznie i zachęcająco, a smakuje pewnie jeszcze lepiej ;-D Odpowiedzi: 2 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nevermore 17 września Takie pyszności na talerzu, a ja teraz nie mogę tego zjeść. Ja się tak nie bawię ;)

Wszystko, co dobre zakazane na jakiś czas, ale przyjdzie czas na "szaleństwo" :D
Odpowiedzi: 7 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń