Do góry

Przekąski Przepis na:

Fasolka po meksykansku

Fasolka po meksykansku

Autor:

Przepisów i artykułów: 16 Ocena: 29

Dodano:

Odsłon: 1294

Smaczne, pożywne, danie na ciepło, bardzo łatwe, szybkie w przygotowaniu

Składniki

  • kiełbasa cienka (podwawelska itp), 15 - 20 dkg na osobe
  • srednia cebula, 1 szt
  • FASOLKA CZERWONA KONSERWOWA, 1 puszzka
  • fasolka biała konserwowa, 1 puszka
  • przecier pomidorowy, mała puszka
  • przyprawy: vegeta, czosnek granulowany, papryka ostra i slodka, curry, odrobina cukru, z wyczuciem smaku
1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Cebule pokroić w kosteczkę, kiełbasę pokroić w plasterki. Wrzucić cebule na rozgrzany olej podsmażyć na złoto, dołożyć kiełbasę troszkę podsmażyć. Wlać obie puszki fasolki (ja dodaje z sosem, ale można odcedzić), dodać przecier pomidorowy, doprawić przyprawami do smaku

  2. Podawać na gorąco solo lub z chrupiącymi bułeczkami - smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń