Do góry

Dania główne Przepis na:

Fasolka Strogonowa

Fasolka Strogonowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 66 Ocena: 126

Dodano:

Odsłon: 439

Kilka dni temu moja internetowa znajoma dodała na swoim blogu przepis na fasolkę „orzełek” … Jej jakiej Asia zrobiła mi ochoty na fasolkę , bo dawno jej nie jadłam. Dlatego dziś na obiad musiała być fasolka ???? U mnie w wersji alla gulasz strogonow z ogórkiem kiszonym, cukinią, marchewką oraz mięsem. Do tego ulubiona bułeczka – po prostu pycha !

Składniki

  • 250 g fasoli „piękny jaś”
  • 5 ogórków kiszonych
  • 1 cukinia
  • 1 większa marchewka
  • 1 spora cebula
  • 300 g mięsa gulaszowego
  • 500 ml przecieru pomidorowego w kartoniku
  • 1 łyżeczka kminku
  • 1/2 opakowania przyprawy do dań z fasoli
5-6 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. 1. Fasolę wsyp do garnka i zalej ją wodą – tak by przykrywała fasolę.Dodaj kminek i gotuj pod przykryciem na średnim ogniu aż fasola stanie się miękka

    2. Marchew i cukinie obierz. Z cukinii wytnij gniazda nasienne i pokrój ją w średnią kostkę. Marchewkę zetrzyj na tarce o małych oczkach.Ogórki pokrój w kostkę.

    3. Warzywa dodaj do miękkiej fasoli i gotuj przez następne około 15 minut. Po tym czasie dodaj przecieru.

    4. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju. mięso pokrój w średniej wielkości kostkę i posól. Wrzuć na olej. Po 5 minutach smażenia dodaj pokrojoną w półplasterki cebulę i smaż przez następne 5 minut

    5. Mięso dodaj do fasoli z warzywami dodaj przyprawy i ewentualnie dodaj pieprzu dla zaostrzenia smaku. Całość gotuj pod przykryciem kolejne 15 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń