Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Fasolka, szparagi i krewetki w złotej panierce"
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 530
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 72
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7770
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 47
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 530
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 72
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7770
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 47
Składniki
Fasolkę i szparagi oczyść, umyj. Krótko obgotuj w lekko osolonej i posłodzonej wodzie (zachowają kolor).
Krewetki, jeżeli są mrożone, zalej wrzątkiem, odcedź, skrop sokiem z cytryny, oprósz solą i pieprzem do smaku, odstaw.
Warzywa oraz krewetki obtocz najpierw w mące, później w lekko osolonych jajkach i znowu w mące, a następnie usmaż na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Podaj wszystko na dużym talerzu. Potrawę możesz serwować z sosem, np. delikatnie czosnkowym.
6-8 porcji, : ok. 35 minut; cena porcji: ok. 2,40-3,60 zł.Źródło: Świat kobiety