Do góry

Przekąski Przepis na:

Fasolka szparagowa do słoika:)

Fasolka szparagowa do słoika:)

Autor:

Przepisów i artykułów: 17 Ocena: 403

Dodano:

Odsłon: 31901

coś dla Panów:)pikantna przekąska:)na ciepło i na zimno:)))Coś podobnego już dodałam ale ten przepis wykorzystałam pierwszy raz i dzielę się z innymi:))))

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Fasolę pokroić dowolnie i obgotować tak,by nie była zbyt miękka:)wystudzić:)

  2. cebulę pokroić w talarki,paprykę w słupki,marchew zetrzeć na tarce o grubych oczkach.Wszystko razem poddusić na oleju ale na takiej ilości żeby nie "utopić"gotowy farsz przestudzić i dodać wraz z przyprawami do fasolki.odstawić na 1 godzinkę:)Potem nakładać w słoiki i pasteryzować pół godziny:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (16)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

nikola2005 03 sierpnia 2012 Nie mogłam się oprzeć i właśnie zrobiłam tą fasolkę, jest pyszna...z pewnością zrobię ją jeszcze nie jeden raz :) Pozdrawiam

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

paskudna2206 21 września 2011 dziękuje za uznanie:)))ciesze się że dogodziłam podniebieniu:))))

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

awepa 15 września 2011 Jest pyszna:) ja zrobiłam z jednym łagodnym i jednym pikantnym ketchupem (bo chciałam,żeby moje Dzieci też mogły kosztować tej pyszności:) Ale następnym razem zrobię z dwóch pikantnych (bo te ketchupy z Biedronki wcale nie są takie ostre:) Pozdrawiam i dziękuję za pyszny przepis :)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

paskudna2206 01 września 2011 na pewno pycha:)))następnym razem zrobię z pieczarkami)))

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Mamuska666 01 września 2011 Mam taki przepis tylko zamiast marchewki plasterki duszonych pieczarek.Pycha i na zimno.

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

glazter2007 21 sierpnia 2011 Jak duży ma to być ketchup /500ml, 750ml, a może 250 tj.słoiczek/ ? To bardzo ważne dla całości przepisu przy podanych pozostałych proporcjach , ponieważ stanowi tzw. zalewę . Przepis ciekawy równie ciekawy jak poprzedni i również chcę go zastosować w swojej kuchni. Czekam więc na informację . Pozdrawiam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

paskudna2206 16 sierpnia 2011 keczup traktuje jako przyprawę w tym przepisie i właśnie tak go dodałam ze wszystkimi przyprawami:)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń