Do góry

Przetwory Przepis na:

Fasolka szparagowa na zimę.

Fasolka szparagowa na zimę.

Autor:

Przepisów i artykułów: 61 Ocena: 422

Dodano:

Odsłon: 7646

Młoda fasolka szparagowa bez zakwaszania i słodzenia.

Składniki

  • Fasolka szparagowa zielona.
  • Fasolka szparagowa żółta.
  • Drobna sól morska niejodowana.
5-6 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Obciąć końcówki fasolki.
    Fasolkę umyć.
    Na lekko słoną, gotującą się wodę wrzucić fasolkę, wymieszać i doprowadzić do zawrzenia.
    Odcedzić i wystudzić.
    Pokroić na mniejsze kawałki i włożyć do wyparzonych słoiczków.
    Zagotować wodę z solą morską w proporcjach 1 łyżka stołowa na 1 l wody.
    Fasolkę zalać roztworem , wytrzeć brzegi i zamknąć.
    Słoiki wstawić do zimnej wody i doprowadzić do zawrzenia. Potem zmniejszyć moc i gotować 15 minut.
    Pasteryzację powtórzyć następnego dnia. Pasteryzować w ten sam sposób.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń