Do góry

Dania główne Przepis na:

Fasolka szparagowa po bretońsku

Fasolka szparagowa po bretońsku

Autor:

Przepisów i artykułów: 162 Ocena: 557

Dodano:

Odsłon: 921

Fasolka szparagowa z kiełbasą i przecierem pomidorowym jest znakomita. Delikatna w smaku, warta polecenia.

Składniki

  • 1/2 kg fasolki szparagowej
  • 1 por
  • 1/2 kg kiełbasy cienkiej
  • około 200 ml przecieru pomidorowego
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 kostka rosołowa
  • sól, pieprz, cukier do smaku
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Oczyszczoną fasolkę pokroić na kawałki, umyć, blanszować w wodzie z odrobiną soli, osączyć.

  2. Kiełbasę obrać z osłonki, pokroić w słupki, zrumienić na patelni. Posiekany por i czosnek podsmażyć na oliwie.

  3. Fasolkę i kiełbasę włożyć do garnka, zalać gorącą wodą, dodać kostkę rosołową.

  4. Wsypać podsmażony por i gotować do miękkości.

  5. Do miękkiej fasolki dodać przecier pomidorowy, mąkę wymieszaną z odrobiną wody, zagotować. Doprawić do smaku solą, cukrem i pieprzem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 20 marca Świetne jedzonko :) Ode nie duży plusik, a kto do Ciebie jeszcze nie zajrzał, nie wie, co traci :D

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń