Do góry

Przekąski Przepis na:

Fasolka szparagowa po grecku:)))

Fasolka szparagowa po grecku:)))

Autor: paskudna2206

Przepisów i artykułów: 17 Ocena: 379

Dodano: 27.07.2011

Odsłon: 28243

Przyjemność smakowania w długie zimowe wieczory:)))Dobre dla zapracowanych jako śniadanie do pracy lub szybki obiadowy dodatek:)))smaczny zarówno na zimno jak i na gorąco:)))Super przepis:)pamiątka po mojej babuni:)))Niepowtarzalny smak:))))

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Fasolę obgotować,ale żeby nie była zbyt miękka:)pokroić na dowolne kawałki.Cebule pokroić w talarki,marchew zetrzeć na tarce o grubych oczkach,poddusić razem na oleju,dodać wszystkie przyprawy dobrze wymieszać.Przelać farsz do fasoli. Jeszcze gorące nakładać można w słoiki i pasteryzować 30 minut,bo to fasola!!!!!.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (34)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

tolada 20 czerwca 2017 Ktoś tu nie wie, co to znaczy farsz... Farszem nazywamy nadzienie, którym nadziewamy np. pierogi, gołąbki itd... Postuluję: Polacy, uczcie się własnego języka ojczystego, bo grozi wam wtórny analfabetyzm...

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Boschka 28 lipca 2015 witanko ;-) to co, robimy fasolkę, tak? ;-) Tradycją to już mogę nazwać;-) Odpowiedzi: 1 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Boschka 07 września 2012 Kolejny rok - i kolejny raz zrobiłam Twoją fasolkę ;-)) bardzo dobra na zimowe dni;-) Tym razem zrobiłam także w tej samej "zalewie" kawałki kalafiora - zgodnie z podpowiedziami Smakerowiczek - i oczywiście musiałam jedną porcję od razu zostawić na testy;-) Również baaardzo fajna sprawa. Odpowiedzi: 1 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

grazka950 18 lipca 2012 Przeczytałam pochwalne komentarze i po raz kolejny zabiorę się do zaprawiania fasolki, moje dotychczasowe próby ujarzmienia jej do słoika kończyły się zawsze jedną, brzydko pachnącą B O M B Ą, myślę że błąd tkwił w zbyt krótkim pasteryzowaniu; zrobię pod koniec tygodnia i napiszę jak mi poszło, pozdrawiam :-)))) Odpowiedzi: 1 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

glazter2007 06 stycznia 2012 Od wykonania do konsumcji upłynęło trochę czasu, ale warto było czekać . Moim panom smakowało i to bardzo, o proszących o przepis gościach nie wspomnę . Polecam serdecznie zwłaszcza do ryżu . Pozdrawiam i dziekuję bardzo. Odpowiedzi: 1 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

paskudna2206 09 września 2011 kalafior?:)))czemu nie:))na pewno wyjdzie rewelacyjnie:)))

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Mamuska666 02 września 2011 Przepraszam za poprzedni komentarz.Coś mi się żle klikło. Widzę że jesteś znawcą od przepisów z fasolką szparagową. Mrożona już mi się dawno znudziła.Mam już ten przepis i gorąco wszystkim polecam.Można tak samo zrobić kalafiora.Obgotować,podzielić na małe cząstki i w tej samej zalewie do słoi.Też dobry i na zimę isuper smakuje. Czekam na dalsze twoje przepisy.Są świetne.Pozdrawiam.

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń