Do góry

Zupy Przepis na:

Fasolka szparagowa po grecku

Fasolka szparagowa po grecku

Autor:

Przepisów i artykułów: 118 Ocena: 2402

Dodano:

Odsłon: 12604

Może nie wyglada wspaniale ,ale za to smakuje rewelacyjnie

Składniki

  • 0,5 kg fasolki szparagowej, 3 ząbki czosnku
  • 4 duże pomidory, kilka oliwek(czarne i zielone)
  • pół peczka pietruszki, mała cebula
  • sól,pieprz
1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Fasolke gotujemy ok 5 min,odcedzamy,kroimy na 3 cm kawałki.Cebule kroimy w kostke,czosnek miazdzymy,Pomidory sparzamy,obieramy ze skórki,usuwamy pestki ze srodka a reszte kroimy w spora kostke.Cebule,czosnek,pomidory i fasolke dusimy przez ok 10 min.Na koniec dodajemy pokrojone oliwki i pokrojona pietruszke.Przyprawiamy solą i pieprzem

  2. Mi troche fasolka sie rozgotowała,ale ogólnie trzeba uwarzac zeby była w całości

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Maudie 02 września 2012 Jak dla mnie potrawa wygląda bardzo apetycznie i na pewno jest pyszna.Fasolkę szparagową uwielbiam,5 i do zrobienia:)

28 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń