Do góry

Przekąski Przepis na:

Fasolka szparagowa pod beszamelem

Fasolka szparagowa pod beszamelem

Autor: lilaniki

Przepisów i artykułów: 18 Ocena: 610

Dodano: 14.07.2012

Odsłon: 7856

Fasolka szparagowa przygotowana w nietradycyjny sposób. Jest przepyszna, warto poświęcić troszkę czasu:)

Składniki

1-2 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Fasolkę gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. W międzyczasie wysmarowujemy naczynie żaroodporne tłuszczem.

  2. Ugotowaną fasolkę przekładamy do naczynia. Włączamy piekarnik na 180 stopni. Przygotowujemy beszamel z masła, mąki i mleka. Zagotowujemy i przyprawiamy do smaku

  3. Na fasolkę ścieramy połowę żółtego sera, zalewamy beszamelem i na wierzch posypujemy resztą sera. Tak przygotowane danie zapiekamy około 20-30 minut (im dłużej pieczemy, tym bardziej ser ciemnieje). Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

ik-a 17 lipca 2012 Moja ulubiona fasolka w takiej postaci :-) Będzie fajny bezmięsny obiadek, dzięki za pomysł :-)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

goramarcina1 14 lipca 2012 pyszności - dla mnie bomba- niedługo skorzystam z twojego przepisu - połączenie smaków jest genialne.Pozdrawiam

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń