Do góry

Sałatki Przepis na:

Fasolka szparagowa z fetą

Fasolka szparagowa z fetą

Autor:

Przepisów i artykułów: 423 Ocena: 8054

Dodano:

Odsłon: 937

Fasolka szparagowa z fetą

Składniki

  • 2 garści zielonej fasolki szparagowej
  • 1 mała czerwona cebula
  • 200 g sera feta
  • 1 łyżka ziaren słonecznika
  • 2 łyżki oliwy extra virgin
  • sok z połowy cytryny
  • sól
  • pieprz
3-4 os. 15 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Fasolkę myjemy i pozbywamy się z niej zdrewniałych końcówek, większe warzywa można pokroić w mniejsze kawałki. Fasolkę gotujemy al dente, odcedzamy i wrzucamy do miski. Dodajemy do niej pokrojoną w plasterki cebulę i kostki fety. Wszystko zalewamy olejem i sokiem z cytryny, doprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem, dokładnie mieszamy. Przed podaniem posypujemy podprażonymi pestkami słonecznika.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń