Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Fasolka szparagowa z kalafiorem"
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 308
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 76
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5085
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32677
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 353
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 250
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 308
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 76
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5085
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32677
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 353
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 250
Składniki
Kalafior i fasolkę oczyść, umyj. Kalafior podziel na różyczki, a strączki fasolki potnij na kawałki. Marchewki obierz, pokrój w plasterki. Warzywa gotuj 15 minut w wodzie z dodatkiem vegety oraz soli.
Ugotowane na półtwardo jarzyny odcedź, osącz. Przełóż na dużą patelnię z rozgrzanym masłem. Smaż ok. 5 minut. Przypraw do smaku solą oraz pieprzem.
Pomidorki umyj, pokrój na połówki. Wymieszaj z jarzynką. Udekoruj bazylią. Podawaj np. do pieczonego mięsa.Źródło: Naj