Do góry

Przekąski Przepis na:

Fasolka szparagowa z kiełbasą

Fasolka szparagowa z kiełbasą

Autor:

Przepisów i artykułów: 237 Ocena: 1103

Dodano:

Odsłon: 522

Oto moja propozycja podania fasolki: fasolka szparagowa z kiełbaską o lekko pikantnym smaku.

Składniki

  • fasolka szparagowa 1 kg
  • kiełbasa śląska cienka 30 dag
  • papryka czerwona 1 szt
  • papryczka chili do smaku
  • czosnek 2 ząbki
  • sól do smaku
1-2 os. 15 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Fasolkę szparagową gotujemy w osolonym wrzątku. Kiełbasę kroimy w plasterki, wrzucamy na patelnię na mały ogień i podsmażamy tak by wytopiło się trochę tłuszczu i by się zrumieniła. Możemy delikatnie oprószyć przyprawą do grilla.Kiedy już się podsmaży na patelnię dodajemy pokrojoną paprykę, drobno posiekany kawałek papryczki chili i przeciśnięty przez praskę czosnek. Oprószamy lekko solą. Podsmażamy ok. 2 min - tak by papryka lekko zmiękła ale nadal była chrupiąca. Często mieszamy by czosnek się nie przypalił.
    Fasolkę odsączamy, układamy na talerzu a na niej kiełbasę z papryką z patelni.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (11)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń