Do góry

Przekąski Przepis na:

Fasolka szparagowa z majonezem

Fasolka szparagowa z majonezem

Autor:

Przepisów i artykułów: 1854 Ocena: 42683

Dodano:

Odsłon: 1955

Może wydać się to dziwne ,może kontrowersyjne ,może zbyt proste połączenie fasolki szparagowej z majonezem. Czasami warto wyjść z ram ,przełamać stereotypy ,choć pomysł na tę fasolkę jest sprzed kilkudziesięciu lat nadal budzi wiele sprzecznych komentarzy. Jedni kochają ,drudzy zaś nienawidzą. Właściwie tak jest z każdym przepisem…ale to dobrze. Nie każdemu przecież wszystko musi smakować.

Składniki

  • 0,5 kg fasolki szparagowej
  • sól morska
  • łyżka majonezu (dla dbajcąych o linię ;) )
  • zimna woda
1-2 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Fasolkę gotować w osolonej wodzie do czasu ,aż zmięknie. Odcedzić. Wrzucić do miski ,dodać majonez tyle, ile lubimy,uważając by nie stał się to majonez z fasolką ;)Dokładnie wymieszać i od razu podawać

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

panteraB2 02 lipca 2014 Wybacz,ale wygląda to obrzydliwie.Nie twierdzę,że jest niesmaczne,ale można podać to w innej formie-fasolkę osobno i majonez w miseczce jak dip do warzyw.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń