Do góry

Dania główne Przepis na:

Fasolka szparagowa z mieszanką chińską

Fasolka szparagowa z mieszanką chińską

Autor:

Przepisów i artykułów: 1877 Ocena: 43126

Dodano:

Odsłon: 7289

Pyszne, zdrowe danie obiadowe. Nie tylko raduje podniebienie, również oczy. W zasadzie od tego się zaczyna.

Składniki

  • 200 g fasolki szparagowej
  • 2 łyżki oleju
  • 50 g ryżu arborio
  • 200 ml bulionu warzywnego
  • 200 g mrożonej mieszanki chińskiej
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • 2 g prażonych alg nori
  • sól, pieprz
1-2 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie


  1. Fasolkę czyścimy, kroimy na mniejsze kawałki. Lekko podsmażamy na rozgrzanym tłuszczu, dodajemy ryż i zalewamy bulionem (ok. 200 ml). Dodajemy mieszankę chińską, koncentrat i smażymy, cały czas mieszając. Ryż ma być al dente. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Przed podaniem posypujemy prażonymi algami nori.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (12)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń