Do góry

Dodatki Przepis na:

Fasolka szparagowa z szynka i cebulka

Fasolka szparagowa z szynka i cebulka

Autor:

Przepisów i artykułów: 176 Ocena: 2937

Dodano:

Odsłon: 240

Moja ulubiona fasolka, tym razem bez buleczki.

Składniki

  • Zielona fasolka szparagowa
  • 3 srednie cebulki
  • 100 g podwedzanej szyneczki lub bekonu pokrojonego w kosteczke
  • 1 lyzka smalcu
  • sol, pieprz, przyprawa warzywna
3-4 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Od fasolki odcinamy koncowki, dokladnie pluczemy, zalewamy woda, dodajemy lyzeczke soli i gotujemy ok 15 minut. Wylewamy na durszlak i dokladnie odparowujemy.

    Rownolegle na malej patelni na lyzce smalcu smazymy szyneczke z cebula pokrojona w piorka, doprawiamy przyprawa warzywna i pieprzem.

    Fasolke okraszamy i podajemy jako dodatek do obfitego obiadu lub tez jako danie glowne.

    Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń