Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Fasolka szparagowa zawinięta w boczek"
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 13
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 26
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 84
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 281
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 13
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 26
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 84
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 281
Składniki
Czas przygotowania 25 minut. Cena porcji ok. 3,00 zł.
Wartość odżywcza porcji 260 kcal Białko 12 g/Tłuszcz 16 g/Węglowodany 17 g.
Odkrawamy końce strąków fasolki i płuczemy ją pod zimną wodą. Wrzucamy do wrzącej wody z dodatkiem soli i cukru, gotujemy 4–5 minut. Odcedzamy i odstawiamy do ostygnięcia.
Cebulę siekamy. Pomidor parzymy i obieramy ze skórki, a następnie kroimy w kostkę.
Fasolę dzielimy na 12 porcji. Każdą w miarę ciasno owijamy pośrodku plastrem boczku i spinamy z boku wykałaczką.
Na patelni rozgrzewamy olej. Pęczki fasoli owinięte boczkiem smażymy na średnim ogniu ze wszystkich stron 4–5 minut. Po 2 minutach dodajemy posiekaną cebulę, pomidory, doprawiamy pieprzem, solą i listkami świeżego tymianku, mieszamy. Podajemy z grillowaną czosnkową ciabattą lub z pieczonymi w ziołach ziemniakami i z surówką albo jako ciepłą przystawkę.Źródło: Rewia