Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolor, smak, zapach - działa na naszą psychikę, O endorfiny - przybądźcie!!!
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 579
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 52
Bardzo szybka do przygotowania, prosta i bardzo smaczna pasta. Idealnie spraw...
Odsłon: 11
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 579
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 52
Bardzo szybka do przygotowania, prosta i bardzo smaczna pasta. Idealnie spraw...
Odsłon: 11
Składniki
Do osolonego wrzątku wrzucić opakowanie zielonej fasoli, blanszować ok. 5 min (musi być raczej al dente). Odcedzić. Jeszcze gorącą zalać sosem przygotowanym z octu, cukru, musztardy i oliwy. Wymieszać, by sos okrył fasolę. Papryki wypestkować i pokroić na wiórki. Cebulę pokroić w piórka, natkę drobno posiekać. Wszystko wrzucić do fasoli, przemieszać i ewentualnie doprawić solą i pieprzem. Ja posypałem jeszcze (dla pikanterii) mieloną papryczką chili z młynka.