Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Fasolka z boczkiem"
Polecam.
Odsłon: 959
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 117
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 63
Gulasz wieprzowy ugotowany z łopatki wieprzowej, podany z kaszą jęczmienną i...
Odsłon: 15
Polecam.
Odsłon: 959
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 117
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 63
Gulasz wieprzowy ugotowany z łopatki wieprzowej, podany z kaszą jęczmienną i...
Odsłon: 15
Składniki
Ziemniaki ugotuj w mundurkach, odcedź i ostudź. Następnie obierz je ze skóry i pokrój w kosteczkę.
Na suchej patelni usmaż boczek pocięty w cienkie paski. Gdy będzie chrupiący, przełóż go do miski.
Do powstałego tłuszczu dolej odrobinę oleju i usmaż ziemniaki. Dorzuć je do boczku. Dodaj posiekaną cebulę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek.
Fasolkę ugotuj w osolonej wodzie, przestudź, a następnie potnij na kawałki. Pomidory sparz, część pokrój w kostkę, resztę – w plastry. Dołóż warzywa do sałatki.
Dopraw całość solą, pieprzem i oregano. Wierzch polej przestudzonym tłuszczem z patelni.
Magdalena Tabaczyk z KępicŹródło: Super TV