Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
świetna propozycja na danie główne
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 39
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 67
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10510
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 92
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 39
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 67
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10510
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 92
Składniki
Białą fasolę moczyć 12 godzin w zimnej wodzie. Następnie wodę odlać, wlać świeżą i gotować fasolę, aż stanie się miękka. Cebulę i czosnek obrać, pokroić w kostkę. Boczek pokroić w plasterki. Mięso wieprzowe umyć, pokroić je w kostkę. W dużym garnku rozgrzać tłuszcz, wrzucić boczek, cebulę i na końcu mięso. Zalać bulionem, doprawić solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi. Dusić pod przykryciem, aż mięso będzie miękkie. Do garnka wrzucić białą fasolę, zieloną fasolę z puszki oraz pokrojone na plasterki parówki cielęce. Wymieszać. Dusić jeszcze 10 - 15 minut. Fasolę podawać z pieczywem jako danie obiadowe. Porcja - 450 kcal